Tuotteen funktioanalyysi Näytöstä

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kohderyhmälle, jolle tuotteeni on suunniteltu: tuntee kenties viinilajeja ja pitää vihreän eri sävyistä sekä lilasta väristä tai pitää elämän tyyli kollaasista. Vaihdoin punaisen värin lilaaseen, koska se on liian dominoiva ja kirkas. Lilaassa on taas sinistä niin kuin vihreässäkin.

 

264689.jpg

 

Tuotetta käytetään seinällä koriste tauluna. Se on kaksi osainen, joten voi jakaa eri huoneisiin tai käyttää vain yhtä kerrallaan. Tuote toimii parhaiten seinällä  hyvin valaistussa tilassa.


Tuoteessa on puuvilla kangasta, lankaa, painoväriä, helmiä ja vaneria, joten sen voi lasihelmien ja takana olevan kiinnitys koukun poiston jälkeen hävittää polttamalla ja helmet voi käyttää uudelleen, jos haluaa hävittää tuotteen.

Tuote ei vaurioidu vähästä kosteudesta, mutta liika kosteus voi saada ajan myötä tuotteeseen hometta. Tuotteesta voi siis pyyhkiä pölyt, jopa kostealla rätillä, mutta muuten tuote kannattaa pitää normaalissa asunto olosuhteissa. Kestää kylmyyttä ja sillä voi eristää äänen kaikuvuutta ohuissa seinissä.

 

Lilan värinen taulu näkyy vihreää paremmin, joten se voi häiritä useinpia tarkkasilmäisiä, mutta rauhoittavan vihreän värin keskellä se voisi olla ihan mukava väri pilkku, jos ei välitä punaisesta. Se voi myös joissain sisustus olosuhteissa häikäistä värikkyydellään.

 

Muoto on yksin kertainen nelikulmainen neliö 26 x 30 cm, jonka toiset sivut ovat korostettu helmillä. Tarkoitus on, ettei tuotetta katsota liian läheltä. Kauempaa näkee sen kokonaisuutena ja silmä sekoittaa värit mukavasti yhtenäväisiksi. Koskettaessa taulun pintaa huomaa broderauksen ja konekirjonnan kohdat kohoavan ulospäin. Tuote ei paina paljoa, joten se pysyy hyvin kiinnitys koukun varassa seinällä.

 

Tuote suunniteltiin seinälle tilan, väri maailman, koristeen ja koulutehtävä näytön myötä ja kautta. Tarpeina oli saada koristetaulu, joka sopisi kollaasin sisustukseen ja muotoihin.

 

Aikakausi ja tyyli, johon tuote liittyy voi olla useita.

Ajatus lähti antiikin Kreikan jumalista Dionysoksesta, viinin jumalasta, jonka tunnuksena oli viinirypeleterttu lehdillä tai viiniköynös, jossain vaiheessa Kreikan historian kulkua. Muuttelin ja yksinkertaistin terttuja lakkamaisiksi, mutta köynöksen pidin köynösmäisenä, vaikkakin sitäkin yksinkertaistin aika reilusti varsinkin lehtiä. Viiniköynnös lajikkeet ovat aikojen alussa muuttuneet ja niitä on jalostettu, kuka tietää minkälainen köynöskasvina viiniköynös on ollut aikojen alussa, nykyiset lajit ovat evoluution ja jalostuksen tuloksia.

Tuote sopii hyvin nykyaikaan materiaalinsa ja värikkyytensä takia.

 

Molemmat taulut synnyttävät erillaisia mielenyhtymiä, mutta ne kumoavat osittain toisiaan varsinkin valkoisella seinällä ollessaan lähekkäin. Suositeltavaa siis olisi korostaa toista taulua oikealla seinän värillä, ettei tätä tapahtuisi.

Lila taulu saa jotenkin tuntemaan olon vilkkaaki ja levottomaksi, kun taas vihreää taulua katsoessa rauhoituu ja voi jopa ajatella ottavansa vähän aikaa rennommin.

 

Tuote on toteutettu aluksi boderaamalla tekstit, tertut ja lehtien suoran juonteen, lisäksi aloin valmistelemaan pohjaa samalla maalaamalla valkoiseksi pohjustusmaalilla toisen puolen ja reunat. Seuraavaksi on painettu köynnös ja kirjottu helmet yksi kerrallaan käsin 2 sivulle, sekä maalaamalla toinen puoli pohjasta. Sitten on konekirjottu ompelukoneella V muotoiset juonteet lehtiin ja pesu kovikekankaan poistamiseksi, kuivaus ja silitys. Viimeiseksi liimapingottamalla kuvakangas pohjaan kiinni, kulmat tarkasti leikkaamalla ja taittemalla siististi, tausta uudelleen maalattu pohjustusmaalilla vielä viimeistelyksi, kahdella naulalla kiinnitetty kiinnityskoukku.

Jostain ilmestyi jotain vihreään tauluun ja jouduin kehittelemään vielä jotain sen piilottamiseksi. Keksi reaktiiviväreillä maalaamisen ja maalasin kulmiin juonteita, jotka peittivät liat.